PMU powder brows: Wat je kunt verwachten tijdens en na de behandeling

PMU powder brows, ook wel bekend als ombre wenkbrauwen, zijn een populaire vorm van permanente make-up. Tijdens de behandeling wordt er met een speciale techniek pigment in de huid aangebracht om de wenkbrauwen op te vullen en/of vorm te geven. Maar wat kun je precies verwachten tijdens en na de behandeling?

Voordat de behandeling begint, zal de PMU-specialist eerst jouw wensen en verwachtingen bespreken. Vervolgens zal de specialist met een potlood de gewenste vorm van de wenkbrauwen op jouw gezicht tekenen, zodat je een idee hebt van hoe het eruit zal zien. Dit wordt ook wel de ‘pre-draw’ genoemd.

Daarna begint de behandeling zelf. De specialist gebruikt een speciaal apparaat met een naald om kleine puntjes pigment in de huid te brengen. Dit kan soms wat ongemakkelijk aanvoelen, maar de meeste mensen vinden het niet pijnlijk. De specialist zal de wenkbrauwen geleidelijk opbouwen en tijdens de behandeling kun je altijd aangeven of je tevreden bent met het resultaat.

Direct na de behandeling kunnen de wenkbrauwen er wat donker en intens uitzien. Dit is normaal en het pigment zal nog iets lichter worden tijdens het genezingsproces. Na de behandeling zal de specialist ook instructies geven over hoe je de wenkbrauwen moet verzorgen tijdens het genezingsproces. Dit kan onder andere betekenen dat je de wenkbrauwen een paar dagen niet nat kunt maken en dat je bepaalde crèmes moet aanbrengen om de huid te verzorgen.

Gedurende de eerste dagen na de behandeling kunnen de wenkbrauwen wat rood of gezwollen zijn. Dit is een normale reactie van de huid en zal vanzelf weer afnemen. Na ongeveer een week begint het pigment te vervagen en kan het er wat korrelig of vlekkerig uitzien. Dit is ook normaal en het resultaat zal geleidelijk aan verbeteren naarmate de huid geneest en het pigment zich vestigt.

PMU powder brows zijn een mooie manier om jouw wenkbrauwen te verbeteren en te definiëren. Tijdens de behandeling wordt er pigment in de huid aangebracht en na afloop zal het resultaat nog iets lichter worden. Na de behandeling is het belangrijk om de wenkbrauwen goed te verzorgen en rekening te houden met het genezingsproces. Met de juiste nazorg kun je langdurig genieten van mooie wenkbrauwen.

theartoftattoo.nl


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *